Stoelmassage op de werkplek

Stoelmassage

Uw medewerkers zijn de belangrijkste instrumenten in uw bedrijf en zij moeten, net als bijvoorbeeld uw wagenpark, goed onderhouden worden. Lichamelijke en stressgerelateerde klachten bij uw werknemers zijn vaak een belemmering voor productiviteit en werkplezier en zou u het liefst voorkomen.

Preventief en productief

Een verkeerde werkhouding en toegenomen werkdruk leiden vaak tot stress- of andere werkgerelateerde klachten en verhoogd ziekteverzuim.
Door het inzetten van regelmatige stoelmassages op de werkvloer slaat u twee vliegen in één klap: niet alleen werkt u actief mee aan een vermindering van klachten en een verlaging van het ziekteverzuim, ook kunt u rekenen op tevreden medewerkers die zich door u gewaardeerd voelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij 40% van de werknemers die gedurende 4 maanden 1 keer per week een stoelmassage ontvangen, zowel de lichamelijke als de psychische vermoeidheidsklachten verminderden. Bij 30% verdwenen de klachten geheel.

Een effectieve stoelmassage  van 20-30 minuten bevordert dus de productiviteit en de tevredenheid van uw medewerkers en ze gaan weer met hernieuwde energie aan het werk!

Fiscale voordelen

Stoelmassages zijn niet alleen een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Ze passen ook goed in uw Arboplan. Als werkgever heeft u diverse fiscale voordelen en subsidiemogelijkheden. De kosten voor het inhuren van de stoelmasseur(s) vallen onder de vrije verstrekkingen. Ze zijn dus vrijgesteld voor loonheffingen.

Deze vrijstelling geldt als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De stoelmassage is opgenomen in uw arboplan EN
  • De massage wordt op het werk en tijdens werktijd uitgevoerd EN
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen

Stoelmassage valt  onder de nihilwaardering en hoeft daarom niet in de Werkkostenregeling (WKR) te worden opgenomen. Dit betekent dat u deze 1,2% aan andere onbelaste vergoedingen en verstrekkingen kunt besteden.  Voor een nadere toelichting kunt u terecht op de site van de Belastingdienst.

Neem voor een offerte op maat vrijblijvend contact  op met Studio Zaanstreek.