Voetreflexologie

Voetreflex

Wat is voetreflexologie

Voetreflexologie is een natuurgeneeswijze die zeer effectief is bij de behandeling van diverse soorten klachten.  De behandeling is erop gericht het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. waardoor de oorzaak van de klacht kan worden verholpen. 

Klachten zijn vaak het gevolg van een onbalans, een blokkade ergens in het lichaam, die ervoor zorgt dat energie en bloed niet meer vrij door het lichaam kunnen stromen. Bepaalde reflexzones in de voet corresponderen met bepaalde organen of delen van ons lichaam. Door deze zones te masseren, wordt de doorstroming van energie naar het desbetreffende orgaan verbeterd. De doorbloeding wordt bevorderd waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterkt. Deze Westerse techniek wordt gecombineerd met Chinese technieken, waarbij ook de meridianen en acupunctuurpunten (Chinees) op onderbenen of handen en armen behandeld worden.  Juist door de combinatie van deze Westerse en Chinese technieken (VoetreflexPlus) wordt de werking van de massage versterkt.

Wanneer kies je voor voetreflexologie

Vanwege de ontspannende en helende werking van voetreflexologie kan deze worden ingezet

  • als regulier onderhoud van lichaam en geest en ter voorkoming van klachten
  • als pure ontspanning, een welverdiend moment voor jezelf
  • bij vrijwel alle lichamelijke en psychische klachten, zoals bv huidproblemen, oververmoeidheid, hoofdpijn, menstruatie- en overgangsklachten, slaapproblemen,  spijsverteringsproblemen, stress en nog veel meer

Voor wie is voetreflexologie geschikt

Voetreflexologie is geschikt voor iedereen die open staat om zijn klachten op een holistische wijze te benaderen. Ontspanning staat bij mijn voetreflexmassages voorop. Ik ben géén voetreflextherapeut, maar met mijn ervaring kan ik helpen bij het verklaren van het ontstaan van de klachten, denk ik graag met je mee als het gaat om aanpassing van leefstijl, voeding, of gewoonten en geef ik je lichaam een boost door middel van de voetreflexmassage.
Iedere massage stem ik af op jouw lichaam en jouw behoefte op dat moment en zal dus nooit iedere keer hetzelfde zijn.

Twijfel je of je met jouw klachten terecht kunt? Heb je momenteel ergens een wond, ontsteking of schimmelinfectie? Neem even contact met mij op, dan kunnen we samen bepalen welke behandeling nu geschikt voor je is.

NB. Voetreflexologie geldt als een complementaire geneeswijze, wat betekent dat het een aanvulling op, maar nóóit een vervanging is van de reguliere geneeskunde. Raadpleeg altijd je huisarts bij klachten.


Studio Zaanstreek: Voetreflexologie, Ontspanningsmassage, Sportmassage

 

bloemen boedha hartjes